Medische huidverbetering

Peelings

Heb je last van pigmentvlekken, huidveroudering, acne, acne littekens of wil je je huid gewoon een goede opfrisser geven? Een peeling is een effectieve behandeling die op vele manieren kan worden toegepast. De term ‘chemisch’ slaat op hoe je huid reageert op de zuren: de huid gaat afschilferen, dode huidcellen laten los en de aanmaak van collageen en elastinevezels wordt gestimuleerd. 

Wat is een peeling?

Huidverbetering in Musselkanaal

Wij werken met natuurlijke zuren zoals Glycolzuur, Melkzuur of Salicylzuur. Die de toplaag van je huid (dode huidcellen) er af “pelt”. Melkzuur wordt bijvoorbeeld gewonnen uit suikerriet.

Hierdoor ontstaat er een nieuwe jonge laag huidcellen waardoor je huid weer een frisse uitstraling krijgt. 

Naarmate we ouder worden neemt onze natuurlijke celdeling af waardoor onze dode huidcellen langer op de huid blijven liggen. 

Voor wie is een peeling geschikt?

Huidverbetering in Musselkanaal

Chemische peelings zijn geschikt voor alle huidtypen. De peelings bestaan uit verschillende concentraties en werkzame stoffen, specifiek bedoeld om bepaalde problemen gericht aan te pakken.

Een chemische peeling verminderd rimpels, oneffenheden, zonbeschadiging en acne littekens sterk.  Welke peeling voor jou geschikt is, hangt af van verschillende factoren. 

Daarom is bij het plannen van een peeling voorafgaand aan de eerste behandeling heel belangrijk om eerst een intake + huidscan te boeken. Aan de hand hiervan kunnen wij beoordelen wat jouw huid nodig heeft en stellen we een persoonlijk behandelplan op. 

We willen natuurlijk allemaal een gladde, vlekkeloze en stralende huid. Maar hoe bereiken we dat en wat moet je er zelf voor doen? 

 

Een belangrijke stap naar een gezonde huid is het gebruik van een peeling. Naarmate we ouder worden vertraagt onze celdeling en zorgt dit ervoor dat er minder aanmaak is van gezonde nieuwe cellen. 

Het gevolg is dus een vale, doffe huid. Een peeling verwijdert deze oude cellen en zorgt daarom voor nieuwe cellen. Resultaat: een gezonde en stralende huid! Er bestaat een groot diversiteit in aanbod. Maar of een peeling ook daadwerkelijk effectief is, wordt bepaald door een aantal factoren. 

Dit zijn de belangrijkste:

Ingrediënten

Hoe diep een ingrediënt in de huid doordringt en wat het resultaat daarvan is, hangt af van het soort ingrediënt en de kracht ervan. Afhankelijk van het gewenste resultaat van de behandeling kunnen verschillende types ingrediënten (bijvoorbeeld Melkzuur en Salicylzuur) gecombineerd worden. 

 

PH en concentratie

Zowel de pH (zuurgraad) als de concentratie van de ingrediënten bepalen het resultaat. De pH is hierbij belangrijker dan de concentratie: hoe lager de pH, hoe krachtiger de peeling. Zo werkt een concentratie van 10% met een pH van 2 actiever dan een concentratie van 30% met een pH van 5.

Tevens is het noodzakelijk om je huid voor te bereiden op een intensieve peeling! 

Primen

Primen betreft de voorbereiding van de huid een aantal weken voorafgaand aan de (chemische) peeling. Het kan voorkomen dat we eerst producten of een milde peeling adviseren om jouw huid goed voor te bereiden op een intensievere peeling. Dit noemen we “primen” jouw huid voorbereiden op een peeling. Dit kun je thuis al doen door je huid thuis goed te verzorgen met hydraterende producten en af en toe een peeling te gebruiken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Preppen

Preppen betreft de voorbereiding op een peeling vlak voordat deze plaatsvindt. Voor een optimaal resultaat zal de huidspecialist eerst je huid grondig reinigen (door middel van een dubbele reiniging) en ontvetten met een lage dosis gycolzuur of salicylzuur. Na het preppen wordt de peeling aangebracht, zo werkt de peeling optimaal.

huidverbetering

Salon Rustique

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom! Plan een afspraak in via onderstaande button. Als je vooraf nog vragen hebt, dan horen we dat graag!