orthomoleculair

SkinDNA

Soms is het lastig om tot een goed resultaat te komen en kunnen we op een verkeerd spoor zitten wat betreft producten en behandelingen. Je kunt doormiddel van een SkinDNA™ test het giswerk wegnemen en de juiste huidverzorging en behandelmethode toepassen. Want de antwoorden liggen toch aan de binnenkant? In je eigen DNA.

Wat is een skinDNA test?

Huidverbetering in Musselkanaal

We gaan met deze SkinDNA™ test een beetje wangslijm afnemen met een speciaal DNA Collector. Dit sturen we op naar een laboratorium in Australië. Daar wordt je DNA op 5 peilers gecheckt. Denk aan Collageen, Rimpelvorming, UV & Pigmentatie en huidgevoeligheid. Dit kan ons ook helpen in je behandelplan. Als je huidgevoeligheid hoog scoort in de test, weten we dat we stappen moeten ondernemen om de huidlagen op te bouwen met collageen en elastine. Ook bij pigmentatie is het fijn te zien of het aanleg is, of dat je huid makkelijk in staat is om schade zelf te herstellen.

Wat staat er in het skinDNA rapport?

Huidverbetering in Musselkanaal

In het twintig pagina’s tellende persoonlijke SkinDNA™ rapport staat een concreet en merk onafhankelijk advies voor je huid. Ter preventie op huidveroudering. Deze test kan je ondersteunen in de juiste ingrediënten in je huidverzorgingsproducten, eventuele compensatie met voedingssupplementen om van binnenuit te werken, en ondersteuning in je behandelingen bij RustiQue.

rustique

stap 1.

Behandeling

Doelgerichtheid is de Keyword, want hoe meer kennis we hebben over de basis van het probleem des te groter het resultaat zal zijn!

Behandelmethode’s 

Je kunt door middel van specifieke behandelmethodes, ondersteunende suppletie en door te kijken naar je lifestyle, alles op alles zetten om de effecten van de DNA-blauwdruk te kunnen compenseren. Het heeft namelijk weinig zin om bijvoorbeeld Collageen supplementen te slikken als je je juist zou moeten richten op de suikeropslag in je huid. Dus het letten op je suikerinname en ondersteunende suppletie zoals bijvoorbeeld Quercetine, pakken deze effecten vanuit je DNA van binnenuit (al bij de basis) aan. 

rustique

stap 2.

Producten

Met effectieve producten

Daarnaast zou je in de huidverzorging je moeten richten op producten die deze effecten van Glycatie aanpakken (denk hierbij aan Hyaluron & Lactic Acid). En als je dit dan ondersteund met gerichte professionele behandelingen als Needling (Dermapen), peelings of andere behandelingen waarmee we in de salon werken en waarvan wij de ervaring hebben dat deze de effecten van Glycatie tegengaan, dan weet je zeker dat je huid de effecten van het behandelplan gaan ervaren.

Wil jij je huidproblemen aanpakken maar heb je keuzestress in producten en behandelingen? Dan is de SkinDNA™ een oplossing voor jou! Heel praktisch en doelgericht werken op je huid. Een eenmalige investering en voor de rest van je leven jouw persoonlijke leidraad…

stap 3.

Na de skin DNA test

Na het afnemen van de SkinDNA™ test sturen wij je deze volledig anoniem en veilig toe met een persoonlijke code. In een vervolgafspraak gaan we samen dit rapport bespreken om tot een goed stappenplan te komen. DNA-uitkomsten zijn jouw eigen genetische resultaten en zullen dan ook nooit veranderen. Dit rapport is dus eenmalig in je hele leven een leidraad voor de toekomst van je huid.

Online vragen

Als je de test bij ons gaat afnemen, vullen we samen de online vragenlijst in. 

Huidtype bepalen

Er wordt weleens gedacht dat door deze gegevens jouw uitslag bepaald wordt, maar dit is niet het geval. Zelfs zonder deze vragenlijst kan er een uitslag gegenereerd worden doordat er naar 16 markers van het DNA wordt gekeken.

De database die gevuld wordt door alle online vragenlijsters is namelijk erg belangrijk om de uitkomsten meer gedetailleerd te kunnen voorspellen. Hoe voller de database, des te beter de voorspellingen.

500.000 mensen gingen jou voor

Je DNA wordt geanalyseerd en ook nog vergeleken via ons algoritme. Dit maakt de test zo uniek dat er al meer dan 500.000 mensen wereldwijd jou voor zijn gegaan.

De testuitkomsten worden dus ook niet gekoppeld met jouw persoonlijke gegevens, maar worden anoniem toegevoegd aan de database van een half miljoen personen. En dat is jouw bijdrage aan de mensen die na jou de test afnemen.

Ons DNA bepaald in de basis je instructie naar je cellen. Dus als we helemaal teruggaan naar de basis: de genen (die bekende DNA helix) worden bepaald door zowel je vader als je moeder. De ene draad in die “wenteltrap” krijg je van je vader en de andere draad is die je van je moeder krijgt. Daartussen bevinden zich je feitelijke instructies naar je cellen, met name de gebruiksaanwijzing in de opbouw van deze cellen. Dit bepaalt je Genotypering.

Daaruit voort komt je Fenotypering, oftewel je uiterlijke kenmerken die je ziet: de kleur van je ogen, je lengte, huidtype, kleur van haar etc. 

We kunnen ons DNA niet veranderen, deze staat voor 100% vast voor de rest van je leven. Maar we hebben wel invloed op de effecten die je DNA tot uiting brengt. Dat moet je als volgt zien: als we kijken naar je huid en vooral huidveroudering, zijn er factoren die een enorme invloed hebben op versnelde huidveroudering. Deze vind je ook terug in de 5 restcategorieën van onze test. Als bijvoorbeeld blijkt uit jouw DNA dat jij de instructie afgeeft waardoor je niet instaat bent om de glucoseniveaus (Glycatie) te reguleren, is dit hele relevante informatie! En waarom is dit heel belangrijk om te weten? Omdat je dan doelgericht aan de slag kunt met deze informatie. 

huidverbetering

Salon Rustique

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook weten wat er genetisch in aangelegd in jouw huid door middel van deze Skin DNA test? Ben je benieuwd wat het rapport over jouw huid gaat zeggen? Je bent van harte welkom. Als je vooraf nog vragen hebt, dan horen we dat graag!